Primul nostru drum spre Antalya

Cum am ajuns in Turcia


De cativa ani, tot auzisem despre concediile pe riviera Antalyei, despre rasfatul culinar din aceste sejururi, asa ca am inceput sa ne dorim sa ajungem acolo. Singurele noatre concedii la all inclusive fusesera in Bulgaria. Pe atunci, avand si copiii mai mici, Bulgaria a fost ok, cu hoteluri curate, cu piscine frumoase si mese indestulatoare. Insa in intea noastra a incoltit ideea de a incerca si altceva. Avand doi copii, un sejur cu avionul ni se parea destul de scump, asa ca musai trebuia sa mergem cu masina.

Am inceput sa citim tot felul de articole pe diferite site-uri, mai ales despre drumul ce trebuia parcus, despre siguranta traversarii Bulgariei si despre siguranta din Turcia, deoarece in ultimul timp fusesera mai multe atacuri teroriste.

Dupa o documentare temeinica, am gasit un hotel care sa ne satisfaca nevoile si care sa fie la un pret decent, am stabilit cu exactitate ruta ce urma a fi parcursa , precum si cazarile intermediare. Ne doream ca in drum spre Antalya sa si vizitam locurile prin care ajungem.

Asa ca intr-o noapte de sfarsit de iunie am pornit in aventura noastra. Pentru ca aveam emotii in ce priveste traversarea Bulgariei, am gasit pe un forum o familie din Cluj care pleca spre Turcia in aceeasi zi , asa ca ne-am dat un fel de intalnire la intrare in Bulgaria.

Noi, fiind tocmai din Suceava am ajuns dimimeata la 7 in vama la Giurgiu. Era o coada destul de mare, insa totul a mers foarte repede si imediat ne-am trezit la intrare in Bulgaria, intr-o parcare. Acolo trebuia sa platim un fel de taxa de drum si sa ne ingtalnim cu clujenii, pe care nici nu ii cunosteam.( ne-am recunoscut dupa numerele de la masini). Ei erau cu patru masini si facusera acest drum de mai multe ori, deci am rasuflat usurati.

Escortati de ei, am traversat Bulgaria destul de repede si fara nici un fel de problema, iar dupa vama de la intrarea in Turcia ne-am despartit, fiecare mergand in drumul lui.

Noi aveam prima cazare in Edirne, asa ca ne-am deschis gps-ul (bineinteles o harta offline) care ne-a dus probabil,pe drumul cel mai scurt, insa pe niste coclauri, caci in jur era numai camp. Eram foarte bucurosi ca ajunseseram in Turcia, asa ca nu mai conta. Am ajuns intr-un final la hotel, undeva in centrul vechi al orasului pe la ora 13. Eram foarte obositi, asa ca dupa ce am mancat si am facut cate un dus ne-am pus la somn cateva ore, urmand ca pe seara sa exploram putin orasul.

Seara ne-am plimbat pe pietonala din centrul vechi, am admirat de la distanta moscheia Selimiye, care ni s-a parut impresionanta. Aceasta a fost construita de arhitectul Mimar Sinan la cerinta sultanului Selim al II-lea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.