Barcelona- obiective turistice

Barcelona, capitala Cataluniei sau orasul lui Gaudi, cum i se mai spune, este o destinatie „must to see”.

Trebuie luat in calcul faptul ca un city break de 3 zile este prea putin pentru a reusi sa vizitezi toate obiectivele ce se alfa in Barcelona.

Principalele obiective turistice ar fi:

Sagrada Familia- fabuloasa catedrală din Barcelona, bijuteria arhitecturală a lui Gaudi.

Construcția acesteia a început în 1882, iar la moartea marelui arhitect, in 1926, doar un sfert din catedrală fusese terminată.

Se estimează că lucrările vor fi finalizate la 100 de ani de la moartea acestuia, și anume, în 2026.

La final, Sagrada Familia va avea 18 turnuri. 12 dintre ele vor reprezenta cei 12 apostoli, 4 turnuri vor simboliza cei patru evangheliști, unul pe Fecioara Maria și ultimul, și cel mai înalt pe Isus Hristos.

În subsolul clădirii se află mormântul lui Antoni Gaudi, care a murit lovit de un tramvai, la vârsta de 74 de ani. Îmbrăcat in haine sărace, și fără documente, Gaudi nu a fost recunoscut. A fost luat drept un cerșetor, nu i s-au acordat îngrijiri medicale imediate, astfel, la trei zile dupa accident a murit.

In 2005 această cladire a fost adăugată pe Lista Patrimoniului Unesco.

Las Ramblas

Las Ramblas este format din 5 bulevarde ce se întind pe o lungime de 1,2 km, din Piața Catalunya până în Port Vell, pe malul Marii Mediterane.

Este de fapt, o lungă alee pietonală, umbrită de-o parte si de alta de șiruri de copaci. Pe margini, se află tot felul de magazine pentru shopping, restaurante și o grămadă buticuri cu suveniruri. Aici se simte cel mai bine vibe-ul orașului, fiind un loc preferat atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Parc Guell

Parc Guell este o altă capodoperă a lui Gaudi, care nu trebuie ratată, dacă ajungeți în Barcelona.

Se întinde pe 17 ha, este acoperit de forme ondulate, coloane asemănătoare copacilor, figuri de animale și forme geometrice. Poarta numele de Guell după Eusebi Güell, un om de afaceri bogat, pasionat de talentul lui Gaudi.

Casa Batlo

Casa Batlo este prima din cele două clădiri proiectate de Antoni Gaudi, pe strada Paisseg de Gracia, din Barcelona. A fost construită în 1877 și remodelată și personalizată între anii 1905-1907.

Fațada clădirii arată ca și sum ar fi construită din cranii și oase. Din această cauză, mai este numită și Casa del Ossos (Casa Oaselor). O porțiune a fațadei, este decorată cu mozaic compus din bucați mărunte de ceramică colorată.

Casa Batlo este deschisă pentru vizitare în fiecare zi între 9 și 21, ultima intrare fiind la ora 20.20, iar biletul se poate cumpăra de pe https://www.casabatllo.es/venta-entradas/.

Casa Milla

Casa Mila sau La Pedrera este o altă capodoperă proiectată de Gaudi, construită între anii 1906 și 1912. Face parte din Patrimoniul Unesco din 1984.

Designul clădirii a stârnit multe controverse la acea vreme, datorită formelor sale îndrăznețe, reprezentate prin fațada sinuoasă, din piatră și din fier forjat prezentă la ferestre și balcoane.

Bilete se pot cumpara de pe site-ul https://www.lapedrera.com/en/visits.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.