Informatii despre Turcia

Turcia este o tara extraordinar de frumoasa si care, chiar merita vizitata.

Este o tara care se intinde pe doua continente 3% in Europa si 97% in Asia si este impartita in 81 de provincii. Țara este situată între Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Marmara și Marea Egee. Sezonul turistic tine din aprilie pana in noiembrie.

In afara de orasele importante care te pot fermeca cu locuri cu mare incarcatura istorica sau arhitectura deosebita, Turcia are o gramada de obiective ce pot fi vizitate, astfel:

CAPPADOCIA

Cappadocia este renumita datorita peisajului unic pe care il ofera, a oraselor subterane, bisericilor-pesteri si a caselor sapate in stanca. Aici se fac plimbari cu balonul, plimbari la rasaritul soarelui, care iti ofera niste peisaje unice.

PAMUKKALE

Pamukkale(in traducere Castelulul de bumbac) se afla in sud-vestul Turciei in provincia Denizli si este o stanca uriasa de calcar in care apele termale au format bazine naturale, cascade si chiar stalactite. Toate sunt atat de albe incat par sa fie de gheata, de unde si numele sau. Terasele naturale de la Pamukkale au fost înscrise în anul 1998 pe lista patrimoniului Unesco.

BIBLIOTECA LUI CELSUS

Biblioteca lui Celsus din Efes a fost o constructie mortuara ridicata in anul 117 d. Ch., in onoarea guvernatorului Asiei, Gaius Julius Celsus Polemaeanus. Aceasta a adapostit 12.000 de manuscrise, fiind a treia mare biblioteca din lumea antica, dupa cele de la Alexandria si Perganum.

CETATEA TROIA

Cetatea Troiei, faimoasa cetate unde a avut loc celebra batalie descrisa de catre Homer in Iliada se la 15 km de orasul Canakkale. Calul din lemn utilizat in filmul „Troia” a fost donat orasului Çanakkale, iar acum se afla la doar 2 minute de mers spre est din portul de feriboturi al orasului.

ASPENDOS

Aspendos din Antalia este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice romane din Turcia.

PALATUL TOPKAPI

Palatul Topkapi este un complex de curti, gradini si cladiri, care au constituit principala locuinta a sultanilor otomani timp de aproape patru secole, până când, la jumătatea secolului 19, aceasta a fost mutată la Palatul Dolmabahce.

PALATUL DOLMABAHCE

Palatul Dolmabahce situat in cartierul Besiktas din Istanbul, este considerat “Versailles-ul Est-ului” si a fost construit in a doua jumatate a secolului 19. Acesta este complet diferit de traditionalul Topkapi, avand o arhitectura moderna. Construcția Palatului Dolmabahce a costat cinci milioane de monede de aur otomane, cam peste 2 miliarde de euro în banii de astăzi.

Acestea sunt doar cateva din obiective din ceea ce poti vedea si descoperi in Turcia.

Oricum vei fi uimit de infrastructura, de oamenii care sunt foarte ospitalieri si nu in ultimul rand de mancarea deliciosa. Traversand-o de atatea ori in drumul nostru spre Antalya, am indragit toate locurile vazute si a devenit tara mea de suflet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.